Peulvruchten proeverij grauwe erwten, citroenbonen en witte krombek bonen

ingevoerd op 01-12-2016

De peulvruchten proefcommissie van Dekker heeft onlangs weer haar officiële proeverij gehouden in het peulvruchten-proeflokaal aan de Grote Sloot 198 te Sint Maartensbrug. De plaats waar al sinds 1903 peulvruchten geproefd worden! 

 

De volgende peulvruchten zijn geproefd: Grauwe erwten, witte bonen krombekken, citroenbonen, groene erwten en bruine bonen. Alle soorten peulvruchten van de oogst 2016 zijn goedgekeurd! De kwaliteit is uitstekend. 

 

Peulvruchten zijn zeer gezond en worden door diëtistes al meer voorgeschreven. Het is de ideale vleesvervanger, het bevat namelijk veel eiwitten. Ook is het gerecht goed voor de bloedsuikerspiegel en het zorgt voor een verzadigd gevoel. Het bevat ook veel vezels. Kortom 1x per week peulvruchten eten is het advies van het Voedingscentrum.

 

John Oud, de fotograaf van het Noord-Hollands dagblad, is inmiddels ook lid van de proefcommissie en heeft alles prachtig in beeld vastgelegd. V.l.n.r. Peter Vader, Jan Dekker, Siem Broersen, Matty Dekker, Jan Hopman en Marjan Dekker.

 

Dekker verkoopt de peulvruchten aan particulieren, winkels, zorginstellingen en restaurants. De verpakkingen zijn: 1 kg - 2,5 kg - 5 kg of 25 kg zakken.

 

U bent van harte welkom in onze winkel aan de Sint Maartensweg 48 te Sint Maartensbrug. Bellen of e-mailen voor informatie kan ook altijd: tel. 0224-561213 of 06-13532198. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proeverij november 2016 foto John Oud Proeverij november 2016 foto John Oud