Open dag Fa. Goudsblom, Breelandsweg te Sint Maarten

Superzuinige aardappelbewaarplaats opengesteld

Op zaterdag 18 oktober 2014 houdt firma G.A. Goudsblom en Zonen aan de Breelandsweg 9 te Sint Maarten een open dag voor vakgenoten en andere belangstellenden.

De firma Goudsblom heeft dit jaar een bewaarplaats laten bouwen met een goothoogte van 8m. Hierin gaan zij aardappelkisten zonder geforceerde beluchting opslaan. De gangbare methode is dat drukwandventilatoren de benodigde circulatie en verversing verzorgen, waarbij elektrische energie nodig is. Bovendien vergt dat de nodige investeringen, maar dan kun je als akkerbouwer wel het droog- en bewaarproces volledig controleren.

Adri Goudsblom “Wij zitten dicht bij zee, hier waait het veel. We laten de natuur haar werk doen. De kisten staan overdekt. Via grote deuren aan weerszijden kan het doortochten, maar wel gecontroleerd dankzij de bewaarcomputer.” Broer Gerard vervolgt: “Bij ons stonden de kisten altijd al op de wind op het erf, maar dat is niet gecontroleerd. In Groningen staat een schuur volgens dit principe, maar die is niet optimaal door een beperkt aantal deuren. Bij ons kunnen beiden kanten volledig open en ik verwacht hier dan ook veel van.”

Collega-akkerbouwers zijn van harte welkom op zaterdag 18 oktober van 10:30 tot 16:30 uur. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Een twintigtal betrokken toeleveranciers zijn deze middag vertegenwoordigd, waaronder Dekker Granen en Kunstmest BV te Sint Maartensbrug.

Meer informatie vindt u op www.agrofocus.nl (http://www.agrofocus.nl)
Gerard en Adri voor hun nieuwe loods. Gerard en Adri voor hun nieuwe loods.