EPSO Microtop®, de bladmeststof voor aardappelen, kool, bieten, vollegrondsgroenten en bloembollen

ingevoerd op 29-7-2013

Standaard bitterzout is een magnesium- en zwavelmeststof voor bladbemesting. Bladmeststof EPSO Microtop® is een snelwerkende bladmeststof met de voedingsstoffen magnesium en zwavel, aangevuld met borium en mangaan. Het volledig wateroplosbare magnesium en zwavel in EPSO Microptop zijn voor de plant direct opneembaar. Herhaalde bladbemesting met een bitterzoutoplossing houdt de fotosynthese langer actief.

Bittersalz/bitterzout EPSO Microtop bevat 15% MgO, 31% SO3, 1% B en 1% Mn (volledig wateroplosbaar). EPSO Microtop optimaliseert de magnesium, zwavel en micronutriënten voorziening in de gewassen. Het zorgt voor een gezonde groei, hogere opbrengsten en een harder gewas. Het voorkomt dus magnsium-, zwavel-, borium- en mangaangebrek. EPSO Microtop kan gemakkelijk in combinatie met gewasbeschermingsmiddelen toegepast worden.

Magnesium is - evenals stikstof - onderdeel van de bladeiwitten die de fotosynthese verzorgen. Het is daarom een essentieel element voor het functioneren van de plant. Bijvoorbeeld de aardappelplant heeft vanaf het begin van de knolgroei - nog in de bloeifase - de hoogste behoefte aan magnesium en zwavel.

Borium heeft grote betekenis voor de celwandvorming, de waterhuishouding evenals de vorming van energierijke stoffen zoals suiker en zetmeel. Gebreksverschijnselen treden vaak op na perioden van droogte en uiten zich vooral door het optreden van ”hartrot”. Verdere uitingen: Misvorming en afsterving van de jongste bladeren, stagnerende groei, verdikte stengel en gescheurd weefsel.

Mangaan activeert een groot aantal enzymen en heeft daardoor in de stofwisseling van de planten een meervoudige betekenis. Mangaan is nodig bij zowel de fotosynthese als ook bij de nitraatreductie en vorming van aminozuren. Mangaan bevordert de resistentie tegen plantenziekten. Bij een stijgende pH-waarde neemt de beschikbaarheid van mangaan beduidend af. Droogte of te sterke bodemventilatie verhogen de vastlegging van mangaan. Daarom werkt een bladbemesting in de vorm van EPSO Microtop® snel, direct en efficiënt!

Zie ook de volgende link voor meer informatie en resultaten:
www.triferto.nl (http://www.triferto.eu/nl/nieuws/148/epso-microtop-effectief-in-aardappelteelt)

Heeft u interesse in EPSO-producten en wilt u meer informatie? Bel naar 0224-561213 of mail naar info@dekker-meststoffen.nl (mailto:info@dekker-meststoffen.nl).
EPSO Microtop©, de ideale bladmeststof van Kali und Salz. EPSO Microtop©, de ideale bladmeststof van Kali und Salz.