Grasland inzaaien of vernieuwen? Kies het juiste graszaadmengsel!

ingevoerd op 11-7-2013

In de vrije melkmarkt zal het produceren van zoveel mogelijk kVEM (lees melk) per hectare straks één van de belangrijkste speerpunten zijn. Wij willen meer koeien gaan melken, dus moeten wij meer én beter ruwvoer produceren. De aandacht voor graslandmanagement mag daarom niet verslappen!

De graslandpercelen die u nu inzaait of vernieuwt, moeten naadloos aansluiten op de uitgestippelde ruwvoerstrategie voor de komende jaren. Hoog tijd dus om de productie en kwaliteit van uw grasland zorgvuldig onder de loep te nemen en bij te sturen waar nodig. Wij zijn u daarbij graag van dienst met advies!

Wilt u ook veel bewuster met de kwaliteit van uw gras aan de slag? Kijk voor meer informatie dan eens op de volgende link:
Meer melk uit gras! (http://www.meermelkuitgras.nl).

Dekker Granen en Kunstmest BV uit Noord-Holland verkoopt o.a. de volgende graszaadmengsels: Havera 1 Hoogproductief, Havera 2 Rotatie, Havera 3 Doorzaai, Havera 4 Hoogproductief, Havera 5 Efficient, Havera 6 Maailand, Havera 7 Structuur etc.

Wij hebben de volgende tips voor u:

- Uw grasland gaat jaarlijks achteruit in kwaliteit en opbrengst door onkruiden, slechte grassen en open plekken. Tijdig doorzaaien zorgt voor zo’n 1 tot 3% extra ds-opbrengst per jaar en is dus snel terugverdiend!

- Wisselbouw met kortdurend grasland levert door maïsteelt grote voordelen: Het organische stofgehalte van de bodem blijft op peil en u kunt veel gras van een kortdurend hoogproductief mengsel oogsten.

- Graslandklavermengsels beiden bij de steeds krappere gebruiksnormen de mogelijkheid om met minder meststof een hoge opbrengst te realiseren. Klaver kan ook doorgezaaid worden in bestaande weiden.

Wilt u meer informatie over graszaden? Bel of mail ons: 0224-561213 of info@dekker-meststoffen.nl (mailto:info@dekker-meststoffen.nl)  

Goed grasland wordt al belangrijker! Goed grasland wordt al belangrijker!