Basisschool de Springschans bezoekt Dekker

ingevoerd op 3-12-2009

In het kader van het project ”Met de klas de boer op” bezocht groep 6/7 van basisschool de Springschans uit Petten donderdag 29 oktober het bedrijf Dekker Granen en Kunstmest BV in Sint Maartensbrug.

De kinderen kregen les in twee onderwerpen: granen en peulvruchten.

Via monsterzakjes konden de leerlingen de verschillen zien tussen tarwe, gerst, rogge, haver en maïs. Ook de aanwezige peulvruchten konden de kinderen voelen en zien: witte bonen (krombekken), bruine bonen, citroenbonen, capucijners, grauwe erwten, groene erwten en spliterwten.

Na een theoretisch verhaal mochten de leerlingen alle loodsen en de winkel bekijken. In de loodsen lagen grote voorraden tarwe en gerst. Ook hebben sommige kinderen met hun handen verschillende soorten kunstmest gevoeld. In de zakgoedloods en de winkel zagen de scholieren o.a. de diervoeders liggen, van konijnenvoer tot apenvoer. Tot slot kregen alle scholieren nog een spel kaarten cadeau.  

Dekker Granen en Kunstmest BV spreekt de wens uit dat de kinderen de rondleiding interessant vonden en er nog wat van opgestoken hebben ook!

De volgende groep of school is van harte welkom voor een rondleiding!
Foto van het kantoor en de winkel van Dekker Granen en Kunstmest BV in Sint Maartensbrug Foto van het kantoor en de winkel van Dekker Granen en Kunstmest BV in Sint Maartensbrug