Tips voor uw gazon in najaar en winter: Strooi Thomaskali en Kalkkorrels!

ingevoerd op 05-01-2015

September/oktober is een prima periode om een nieuw gazon in te zaaien of slechte plekken bij te zaaien. De grasmat is dan nog voor de winter sterk en groen. U kunt in september/oktober ook verticuteren als dat nodig is (het ‘vilt’ uit de grasmat halen en lucht bij de wortels brengen). Prikken in de grasmat is ook een goede manier om lucht bij de wortels te krijgen.
Blijf maaien zolang het gras groeit. Geef geen stikstofrijke mest meer, maar speciale najaarsmest voor het gazon is nu juist wel erg goed. Daar worden graswortels sterk van.
Een goede najaarsmest is thomaskali. Deze thomaskali bevat langzaam vrijkomende voedingsstoffen, zoals fosfor, kali en ook veel micronutriënten. Ons bemestingsadvies voor thomaskali is 1 kg per 20 m2, toe te passen in de maanden oktober of november.
In december, januari of februari is het advies om kalkkorrels te strooien (1 kg per 10 m2). Kalk wordt langzaam door de bodem opgenomen. Kalk kan verzuring van de gronden tegengaan en uiteindelijk de mosgroei verminderen.

Met dit najaarsadvies voor uw tuin, is uw grond in het voorjaar weer in optimale conditie!

Kom eens langs bij Dekker! Dekker in Sint Maartensbrug is het adres voor o.a. graszaden, kalkkorrels, thomaskali en culterra. Uiteraard verkoopt Dekker Granen en Kunstmest nog veel meer artikelen voor huis – tuin – dier.

Wij verwelkomen u graag bij ons bedrijf aan de St. Maartensweg 48, 1752 AB Sint Maartensbrug. Naast de Groene Boet en tegenover dorpshuis Uijtkijk. Sint Maartensbrug ligt vlakbij Schagen en precies tussen Alkmaar en Den Helder, in de Kop van Noord-Holland.
Een gazon moet af en toe bemest worden, wil het gazon gezond groen blijven! Een gazon moet af en toe bemest worden, wil het gazon gezond groen blijven!